Zwangerschapsyoga

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Leuk dat je geïnteresseerd bent in zwangerschapsyoga. Zwangerschapsyoga is ontzettend fijn om bij elke zwangerschap te doen. Je lichaam is keihard aan het werk om een nieuw mens te produceren. Elke druppel energie, rust en ontspanning is daarbij welkom.

Yogalessen

We doen bij de yogalessen heerlijk relaxte yogaoefeningen om je lichaam en geest tot rust te laten komen. Het zijn open lessen, dus je kunt elk moment instromen. Elke les staat een bepaald thema centraal. We bespreken dan belangrijke aspecten van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Thema’s zijn o.a.: voorkomen van een rectus diastase, omgaan met de bekkenbodem, emoties & hormonen, ontsluitings- en pershoudingen bij de bevalling, omgaan met de baby, borstvoeding & flesvoeding, baby & oudere kinderen, relatie met de partner & rol van de partner (partnerles eens in de zoveel tijd), ontspanningsoefeningen voor het dagelijks leven, etc.

Starten

Zodra je de positieve test in handen hebt kun je beginnen met zwangerschapsyoga. Juist aan het begin, wanneer alle organen gevormd worden heb je heel veel rust nodig. De meeste zwangeren starten met zwangerschapsyoga tussen 12 en 20 weken.

Waar & wanneer

Elke maandag van 17.15-18.30 en 18.45-20.00 is er zwangerschapsyoga in basisschool de Zuid-Wester, Schipborgerweg 97a in Zuidlaren. Yogamatjes, dekens en kussens zijn aanwezig, maar je mag ook je eigen spullen meenemen als je dat prettiger vindt. Tijdens de schoolvakanties is er geen yoga.

Proefles

De eerste les is voor iedereen €10. Vul je gegevens in op het aanmeldformulier en kies daarop een datum voor de proefles. Je betaalt pas nadat je voor de eerste keer bent geweest. Na de proefles ga je lekker ontspannen naar huis. In de loop van de week krijg je een mailtje van mij en kun je aangeven of en hoe je verder wilt met de yoga. Bij deze mail zit de factuur van de proefles.

Strippenkaart €10 per les

Mocht je na de proefles door willen gaan met zwangerschapsyoga, dan kun je aangeven hoeveel lessen je ongeveer wilt nemen. Meestal zijn dit aan het begin 10 en tegen het eind van de zwangerschap nog een paar keer. Je betaalt €10 per les, maar voor het factureren vind ik het handig om er dan een 10-strippenkaart van te maken. Of een 7-strippenkaart of hoeveel lessen je ook maar wilt. Ik houd de lessen die je volgt bij in een bestandje. Je kunt een les overslaan, dat kost geen strippen, maar je mist dan wel een heerlijke les met veel informatie 😉 Mocht je te veel strippen hebben gekocht, dan stort ik het teveel betaalde geld na de bevalling (of nadat je niet meer kunt komen) terug op je rekening. De partnerles kost 2 strippen, oftewel €20. Voor de partnerles overleggen we mbv een datumprikker een geschikte datum.

Betaling

Je ontvangt een factuur en kunt de lessen betalen per overboeking naar het rekeningnummer dat op de factuur staat. Zo houden we geld en ontspanning gescheiden, wel zo relaxed.

Aanmelden proefles

voorkeurstijd:  17.15-18.30 18.45-20.00

Onderwerpen & data

 

29 mei: geen yoga ivm vakantie

5 juni: geen yoga ivm vakantie

12 juni: kraamweek

19 juni: hoe voorkom/beperk je gescheurde buikspieren?

26 juni: hoe zorg je goed voor je bekkenbodem?

3 juli: veilig gevoel bij de bevalling

10 juli: keizersnede

17 juli: ontspanning & pijn

24 juli-28 augustus: zomervakantie (data in overleg)

4 september: pijnstilling

11 september: bevalling deel 1 ontsluitingshoudingen

18 september: bevalling deel 2 pershoudingen

25 september: borstvoeding & flesvoeding

2 oktober: hormoonverstorende stoffen & voeding

 

partnerlessen:

overleg mbv datumprikker