Doris

Doris is een rode cockapoo (mix cocker spaniel en mini poedel) die ik uit Engeland heb opgehaald. Ze komt uit een gezin in de buurt van London Southend die eens in de zoveel tijd een nestje fokt. Toen ze 4 weken was ben ik bij het gezin geweest om haar uit te kiezen en met 15 weken heb ik haar opgehaald. De naam Doris heeft ze van dit gezin gekregen en ze was hun lievelingspup. Ze heeft het al die tijd heerlijk gehad bij haar moeder.

Doris komt uit een working cocker lijn en dat merk je aan haar focus. Ze loopt erg graag strak (links, want Engels) naast mij en kijkt me veel aan. Als ik haar roep dan snelt ze naar me toe. Ze is erg goed trainbaar en een genot om mee te werken. Qua energie is ze iets drukker dan mijn andere honden, maar niet op een vervelende manier. Ze komt enthousiast over en zoekt graag de gezelligheid op en wil ook lekker geknuffeld worden.

Voor vreemden is ze wat terughoudend, omdat ze in corona tijd in de zware lockdown in Engeland zat. Ze is daar helaas niet voldoende gesocialiseerd en dat werk halen wij in. Als ze iets eng vindt, dan blijft ze dicht bij mij. Als er bezoek komt, is Doris niet de eerste die op schoot zit, maar na een tijdje komt ze toch een aai halen. Binnen ons gezin is Doris extreem loyaal, correct, enthousiast, grappig en lief. Wij genieten enorm van Doris en zijn blij dat we het avontuur met Engeland aangegaan zijn ondanks de corona.

Qua kleur is Doris de laatste tijd enorm aan het veranderen. Ze wordt een stuk lichter, al blijven haar staart, oren en snoetje donker. Haar wavy fleece vacht blijft wel verrukkelijk zacht en hoeft eigenlijk niet gekamd te worden. Ik trim haar om de zo veel tijd wel, omdat ze anders veel te veel haar heeft.

Van Doris heb ik het DNA laten onderzoeken bij Embarkvet en dit is haar pagina: embk.me/adorabledoris.