Doris

Doris is een rode cockapoo (mix cocker spaniel en mini poedel) die ik uit Engeland heb opgehaald. Ze komt uit een gezin in de buurt van London Southend die eens in de zoveel tijd een nestje fokt. Toen ze 4 weken was ben ik bij het gezin geweest om haar uit te kiezen en met 15 weken heb ik haar opgehaald. De naam Doris heeft ze van dit gezin gekregen en ze was hun lievelingspup. Ze heeft het al die tijd heerlijk gehad bij haar moeder.

Doris heeft een enorme focus. Ze loopt erg graag strak (links, want Engels) naast mij en kijkt me veel aan. Als ik haar roep dan snelt ze naar me toe. Ze is erg goed trainbaar en een genot om mee te werken. Qua energie neigt ze naar de drukke kant, maar niet op een vervelende manier. Ze komt enthousiast over en zoekt graag de gezelligheid op en wil ook lekker geknuffeld worden.

Binnen ons gezin is Doris extreem loyaal, correct, enthousiast, grappig en lief. Naar vreemde honden is ze niet zo gezellig. Ze beschouwt ze als bedreiging en blaft/snauwt ze weg. Haar kinderen zijn ook super loyaal naar hun eigen gezin en minder enthousiast naar vreemde honden. Ik verwacht dat dit bij een volgende nestje ook zo kan zijn. De pups van Doris zijn daarom geschikt voor mensen die graag een gezinsrelatie met een hond willen en niet zo zeer op zoek zijn naar een hond die sociaal is met andere honden.

Qua kleur is Doris de laatste tijd enorm aan het veranderen. Ze wordt een stuk lichter, al blijven haar staart, oren en snoetje donker. Haar wavy fleece vacht blijft wel verrukkelijk zacht en hoeft eigenlijk niet gekamd te worden. Ik trim haar om de zo veel tijd wel, omdat ze anders veel te veel haar heeft.

Van Doris heb ik het DNA laten onderzoeken bij Embarkvet en dit is haar pagina: embk.me/adorabledoris. Verder is ze HD, ED, patella en ECVO goedgekeurd.

Facebook
YouTube
YouTube
Instagram