Doris

Doris is een rode cockapoo (mix cocker spaniel en mini poedel) die ik vorig jaar uit Engeland heb opgehaald. Ze komt uit een gezin in de buurt van London Southend die eens in de zoveel tijd een nestje fokt. Toen ze 4 weken was ben ik bij het gezin geweest om haar uit te kiezen en met 15 weken heb ik haar opgehaald. De naam Doris heeft ze van dit gezin gekregen en ze was hun lievelingspup. Ze heeft het al die tijd heerlijk gehad bij haar moeder. Ze is inmiddels beste vriendinnen met Keetje.

Doris komt uit een working cocker lijn en dat merk je aan haar focus. Ze loopt erg graag strak (links, want Engels) naast mij en kijkt me veel aan. Als ik haar roep dan snelt ze naar me toe. Ze is erg goed trainbaar en een genot om mee te werken. Qua energie is ze iets drukker dan Limoen en Keetje, maar niet op een vervelende manier. Ze komt enthousiast over en zoekt graag de gezelligheid op en wil ook lekker geknuffeld worden.

Voor vreemden is ze nog wat bang, omdat ze in corona tijd in de zware lockdown in Engeland zat. Ze is daar helaas niet gesocialiseerd en dat werk halen wij nu in. Ze boekt zeker vooruitgang, maar ze heeft graag Keetje, Limoen en mij bij zich voor steun. Wij genieten enorm van Doris en zijn blij dat we het avontuur met Engeland aangegaan zijn ondanks de corona.

Van Doris heb ik het DNA laten onderzoeken bij Embarkvet en dit is haar pagina: embk.me/adorabledoris. Doris heeft een wavy fleece vacht.

De moeder van Doris is een rode working cocker spaniel. Van haar heb ik de stamboom met 5 generaties. De vader van Doris is een donkerrode mini poedel en van hem heb ik eveneens de stamboom met 5 generaties.