Limoen

Limoen is ons eerste hondje. Ze is een abrikooskleurige mini labradoodle F1bbbb (voornamelijk poedel met 3,8% labrador). Met Limoen zijn we het hele avontuur gestart en wat hebben we er van genoten. Ze heeft 2 nestjes gehad. Na het tweede nestje ontstond er echter helaas veel stress in huis. We hadden inmiddels 3 honden en Limoen vond dat helemaal niet fijn. Met heel veel verdriet heb ik Limoen een tijdje uit logeren gebracht om te kijken of ze wat meer tot rust zou komen. Direct de eerste dag zag ik haar al ontspannen. Ze hoefde niet meer haar plekje en haar botje te bewaken, kreeg alle aandacht, was het stralende middelpunt. Aan de ene kant deed dit heel erg pijn, maar aan de andere kant was ik blij om te zien hoe erg ze het naar haar zin had. Dit logeren doet ze nog steeds. Haar logeeradres wil haar niet meer kwijt. Dat snap ik heel goed, het is een heerlijke, enthousiaste knuffelkont die graag leuke wandelingen maakt en bijzonder trainbaar is.

Als moeder is Limoen zorgzaam, lief en trots. Ze is totaal niet bezitterig en laat haar puppy’s enthousiast zien aan bezoek dat langskomt. Als de pups wat ouder zijn speelt ze er gezellig mee en als ze te brutaal worden dan corrigeert Limoen ze. Zodra de pups 6 weken zijn heeft ze niet meer zo veel zin om ze te voeden. Limoen zal waarschijnlijk geen nestjes meer krijgen.

Limoen is getest op HD, ED, patella’s en ECVO en hieruit zijn geen afwijkingen naar voren gekomen. Ook hebben we haar DNA laten onderzoeken bij Embarkvet. Dit zijn daarvan de uitslagen: embk.me/limoen

Ze is helemaal gezond bevonden om puppy’s te krijgen met een reutje die NORMAAL scoort op prcd PRA.

Hier nog wat foto’s van de voorouders van Limoen: