Limoen

Limoen is is een mini labradoodle F1bbbb (voornamelijk poedel met 3,8% labrador). Ze heeft een abrikooskleurige krulvacht. Ze is 38 cm hoog en weegt 7,3 kilo. Ze is erg mensgericht en enthousiast. Ze vindt het heerlijk om bij ons op schoot te zitten en wil eindeloos geknuffeld worden. Thuis is ze rustig, ligt ergens te slapen. Maar als we opstaan om te gaan wandelen dan springt ze echt een gat in de lucht van enthousiasme. We wandelen vaak in een natuurgebied en daar loopt ze los. Ze vindt trainen erg leuk en luistert ook goed. Ze houdt niet zo van andere honden, omdat ze te vaak omver gerold is door grote honden en ze is ook vaker flink te grazen genomen. Ze houdt meer van volwassenen dan van kinderen, omdat kinderen haar te vaak uit haar slaap hebben opgetild, terwijl ze daar geen behoefte aan had. Deze opvoedfouten met grote honden en kleine kinderen vermijd ik nu met mijn andere honden en ik attendeer pupkopers er ook altijd op. Van zichzelf is Limoen een enorme knuffelkont die er ook van houdt om gezellig eropuit te gaan.

Als moeder is Limoen zorgzaam, lief en trots. Ze is totaal niet bezitterig en laat haar puppy’s enthousiast zien aan bezoek dat langskomt. Als de pups wat ouder zijn speelt ze er gezellig mee en als ze te brutaal worden dan corrigeert Limoen ze. Zodra de pups 6 weken zijn heeft ze niet meer zo veel zin om ze te voeden.

Limoen is getest op HD, ED, patella’s en ECVO en hieruit zijn geen afwijkingen naar voren gekomen. Ook hebben we haar DNA laten onderzoeken bij Embarkvet. Dit zijn daarvan de uitslagen: embk.me/limoen

Ze is helemaal gezond bevonden om puppy’s te krijgen met een reutje die NORMAAL scoort op prcd PRA.

Hier nog wat foto’s van de voorouders van Limoen: