Over ons

Wij zijn een gezin met 3 kinderen en wonen in Zuidlaren. We zijn allebei opgegroeid met honden en wilden dit ook graag aan onze kinderen meegeven. Martijn is licht allergisch voor honden en katten, maar gelukkig reageert hij totaal niet op onze poedel mix honden.

Ik ben Akky en ik houd van zingen, kippen, permacultuur, tuinieren, brood bakken, wandelen en natuurlijk honden. Ik vind het heerlijk om met ze door de prachtige natuurgebieden in onze omgeving te wandelen. Elke dag gooi ik ze in de auto en gaan we lekker op verkenning. Ik train ze ook graag en dat lijken ze zelf ook heel leuk te vinden. Ze leren enorm snel.

Het eerste nestje met Limoen was bedoeld om het hele puppy gebeuren een keertje mee te maken als gezin. We hadden ook al vaker kuikens gehad en dat kleine grut is zo gezellig in huis, daar genieten we met z’n allen vreselijk van. Dus zowel kuikens als puppy’s zullen er vaker komen in ons huis. Bij de kuikens heb ik een doel voor ogen (dat inmiddels al behaald is): kippen die donker groene eieren leggen.

Bij de honden heb ik mezelf ook een doel gesteld. Mijn ideale hondje is een niet verharende kleine (10 kilo) doodle met een donkerrode fleecevacht en een zwarte neus. Qua karakter selecteer ik op mensgerichtheid, trainbaarheid en zelfverzekerheid. Op de Volhard Aptitude test kies ik voor de 3 en 4 scores. Verder mogen ze thuis lekker liggen pitten op de bank en zich laten knuffelen, maar buiten is er vrolijke actie.

Momenteel wijken mijn honden hier nog van af op verschillende punten, maar het begin is er zeker. Ik fok dus niet specifiek Australian labradoodles, maar richt me op de fokdoelen die ik gesteld heb. Verder houden we het gezellig klein. Een nestje per jaar is voor ons precies goed.

Hieronder een filmpje hoe ik met de honden door de wijk wandel. Ik ben hier extreem trots op, want de jongste 2 zijn hier 5 en 6 maanden. Van links naar rechts zijn het Keetje, Limoen en Doris. Ik probeer zo veel mogelijk los te lopen, want dat vind ik meer ontspannen.