Onze kippen

Momenteel zijn de meeste kippen in de rui en leggen ze minder. We verwachten weer broedeieren en kuikens te krijgen vanaf januari/februari. Komend jaar worden de eieren veel donkerder (zowel qua olijf groen als qua chocolade bruin) en worden de kippen vaker blauw, splash of parelgrijs ipv zwart. Ik heb meerdere nieuwe bloedlijnen aangeschaft (o.a. peperdure parelgrijze Marans kippen en hanen) en werk komend jaar met 5 hanen in 5 verschillende tomen om zo geen inteelt te krijgen. Mijn fokdoel is een parelgrijze kip die een donkergroen ei legt. Dat is natuurlijk supermoeilijk, omdat het beide recessieve genen zijn. Maar deze uitdaging vind ik leuk.

Ik krijg al behoorlijk wat aanvragen voor broedeieren, kuikens en hennen en heb daarom wachtlijsten aangemaakt voor alle 3. Ik verwacht dat er deze winter nog wel wat jonge hennen beschikbaar komen, omdat ik er simpelweg veel te veel heb. Maar ik wil van elke hen eerst zien welke kleur ei ze legt en daarna maak ik de selectie wie door mag in het fokprogramma.

Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst door hier even een berichtje te sturen.

Betalen mag cash of met tikkie. Eventueel kan ik de eieren ook opsturen voor €10. Ze worden goed verpakt. De prijs voor de eieren is €2-€4 per stuk (afhankelijk van de moeilijkheidsgraad om ze te fokken). De datum schrijf ik er op. Ze worden bewaard met de punt naar beneden en dagelijks gekeerd over de punt.

We hebben in de broedmaanden meestal wel broedeieren in allerlei kleuren op voorraad. Zo nu en dan verkoop ik kuikens en af en toe een hennetje. Stuur gerust een berichtje als je geïnteresseerd bent.

Facebook
YouTube
YouTube
Instagram